Ruokatrendit tulevat ja menevät, mutta yksi on jatkanut kasvuaan vuodesta toiseen: kasvissyönti.Viime vuosina lihansyönnin vähentäminen on noussut globaalisti merkittäväksi tekijäksi, joka muuttaa jo talouden rakenteita. Miksi näin on tapahtunut, ja mitä se merkitsee tulevaisuudessa? Lihantuotannon päästöjen vuoksi ilmastonmuutoksen maailmassa kasvissyöntiin siirtyminen saattaa olla jopa väistämätöntä.Mutta mitä lihan loppu tarkoittaa maatalouden, politiikan, terveyden, liiketoiminnan tai yhteiskunnan eläinkuvan kannalta? Tapahtuuko merkittävä muutos teknologian avulla vai asennemaailmassamme? Lihan loppu etsii ratkaisuja aikamme kiireellisimpään kysymykseen: mitä syömme huomenna?Suvi Auvinen on journalisti ja yrittäjä, joka on kirjoittanut mm. Imageen ja Glorian ruoka & viiniin. Hän työskentelee toimitusjohtajana perustamassaan Vegefirmassa, joka järjestää Pohjoismaiden suurinta kasvisruokatapahtumaa Vegemessuja ja purkaa kasvissyöntiin liittyviä stereotypioita.
Lihan loppu
Lihan loppu
Kirjan tiedot |
|
Tekijä | Auvinen, Suvi, kirjoittaja. |
Lukija | Tani Anni |
Julkaisukieli | fin |
Kesto | 7 h 26 min |
Julkaisutiedot | Helsinki Celia 2020 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2020) |
Ulkoasu | äänikirja Daisy 2.02 (7 h 26 min) |
Alkuteoksen tiedot | [Helsinki], Kosmos [2019]. 978-952-7144-88-6. |
Asiasanat | eettinen kulutus ilmastovaikutukset kasvisravinto liha lihansyönti lihantuotanto muutos ruokakulttuuri ruokatottumukset syöminen vegetarismi yhteiskunnallinen muutos ympäristövaikutukset |