""Jos studiossa tökkii, usein auttaa, kun vaihtaa mikrofonin vispilään.""Kasmirin elämässä on kaksi hallitsevaa intohimoa: musiikki ja ruoka. Ammentavatko ne samasta luovuudesta? Poptähden henkilökuva Kasmir: Annoskateus kulkee biisinteosta ja keikkalavoilta keittiöön.Kasmir tiesi jo kuusivuotiaana, että hänestä tulee kokki, ja 2000-luvun alussa tulevan popparin annoksia saikin maistaa monessa helsinkiläisravintolassa. Kesällä 2014 kokin hommat jäivät, kun Vadelmavene ja sitä seurannut debyyttialbumi AMK Dropout nostivat Kasmirin poptaivaan tähdistöön. Rakkaus ruokaan ja ruoanlaittoon kuitenkin jäi. Kirjassa Kasmir kertoo stooreja elämänsä varrelta aina yläasteen bändin ensimmäisestä keikasta pastan valmistamiseen italialaiselle mafiosolle New Yorkin Hamptonsissa. Tarinoinnin lomassa valmistuu parikymmentä suosikkiruokaa suoraan muusikon omasta elämästä.Erkka Mykkänen on kirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut muun muassa Helsingin Sanomiin, Imageen ja Ylioppilaslehteen. Hän muistaa vieläkin hetken, jolloin kuuli ensimmäisen kerran Kasmirin lauluääntä.
Kasmir : annoskateus : stooreja ja reseptejä
Kasmir : annoskateus : stooreja ja reseptejä
Kirjan tiedot |
|
Tekijä | Kirjonen, Thomas, kirjoittaja. |
Lukija | Mäkynen Timo |
Muut tekijät | Mykkänen, Erkka, kirjoittaja, |
Julkaisukieli | fin |
Kesto | 3 h 7 min |
Julkaisutiedot | Helsinki Celia 2018 (Helsinki Silencio 2018) |
Ulkoasu | äänikirja Daisy 2.02 (3 h 7 min) |
Huomautukset | Teksti: Erkka Mykkänen ; reseptit: Thomas Kirjonen ; kuvat: Agency Leroy ja neljä muuta. |
Alkuteoksen tiedot | Helsinki, WSOY 2018 978-951-0-42774-3. |
Asiasanat | henkilöhistoria keittokirjat kokit laulajat r&b muistelmat muusikot popmusiikki Suomi ruoanvalmistus ruokaohjeet sanoitukset |