Opas ruoan alkuperästä kiinnostuneille kuluttajille, jotka haluavat syödä mahdollisimman eettisesti ja ekologisesti tuotettua lihaa. Entistä useammat pyrkivät kuluttamaan vähemmän mutta laadukkaampia lihatuotteita. Suunnistus marketin lihatiskillä tuottaa kuitenkin monelle päänvaivaa: Läheltä vai kaukaa? Luomua vai ei? Kirjan tarkoitus on auttaa kuluttajia tekemään valintoja, jotka vaikuttaisivat positiivisesti niin ihmisten terveyteen, eläinten hyvinvointiin kuin ympäristön tilaan. Kirjassa käydään läpi Suomessa yleiset lihantuotantoeläimet (nauta, sika, lammas, broileri, kalkkuna ja poro) ja niihin liittyviä näkökulmia. Esimerkiksi nauta on metaania huokuva ilmastopeikko ja liittyy osin maidontuotantoon, mutta lihantuotantoon kasvatettavat eläimet saavat meillä elää varsin lajityypillistä elämää. Lisäksi kirjassa käsitellään mm. metsästystä, teurastusta sekä maidon ja munantuotantoa. Sinimaaria Kangas on kirjailija ja toimittaja, joka arvostaa eläimiä.
Eettisen lihansyönnin käsikirja
Eettisen lihansyönnin käsikirja
Kirjan tiedot |
|
Tekijä | Kangas, Sinimaaria, kirjoittaja. |
Lukija | Alander Erja |
Julkaisukieli | fin |
Kesto | 11 h 3 min |
Julkaisutiedot | Helsinki Celia 2018 (Helsinki Silencio 2018) |
Ulkoasu | äänikirja Daisy 2.02 (11 h 3 min) |
Alkuteoksen tiedot | Helsinki, Aula & Co [2017]. 978-952-7190-25-8. |
Asiasanat | alkuperä elintarvikeketjut elintarviketuotanto eläinsuojelu kuluttajakäyttäytyminen liha lihakarja lihansyönti haitat oppaat (teokset) ravitsemuskäyttäytyminen |