Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Oppi rakkaudesta

Oppi rakkaudesta

Kuinka tulisi rakastaa, ketä saa rakastaa jaonko rakkaus aina epäitsekästä? Mistä oikeastaan puhumme, kun puhumme rakkaudesta? Oppi rakkaudesta on elämänläheinen kirja siitä, mitä rakkaus on. Rakkauden olemus avautuu niin kungfutselaisen ajattelun, kuuluisankeskiaikaisen rakkaustarinan kuin renessanssin elämäntaito-oppaidenkin avulla. Rakkauden kaleidoskoopissa vaihtuvat romanttinen rakkaus, ystävyysrakkaus, eroottinen rakkaus, lähimmäisenrakkaus, aatteellinen ja uskonnollinen rakkaus. Yhteistä niille on hyväksyntä ja arvostus, leikki ja intohimo. Myös tiedon, totuuden ja kuoleman filosofinen pohdinta kasvaa näistä juurista. Oppi rakkaudesta pohtii suvaitsevaisuutta, suhtautumista luontoon, auttamista, parisuhdetta ja avioliiton ideologiaa. Se nostaa esiin uskonnollisuuden ja eri uskontojen roolin rakkauden tematiikassa ja herättää ajatuksia ihmiseksi kasvamisesta sekä rakkaudesta yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan elämän perustana.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Tekijä Saarinen, Risto.
Lukija Flink Pinja
Julkaisukieli fin
Kesto 5 h 46 min
Julkaisutiedot Helsinki Celia 2015 (Helsinki Silencio 2015)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (5 h 46 min)
Huomautukset Mitä rakkaus on? Kirja avaa rakkauden olemusta monesta eri näkökulmasta ja käsittelee sen ilmenemismuotoja tarinoiden ja omakohtaisuuden kautta. Olipa kyseessä romanttinen rakkaus, ystävyysrakkaus, eroottinen rakkaus, lähimmäisenrakkaus tai uskonnollinen rakkaus, kaikille niille on yhteistä hyväksyntä, arvostus ja intohimo.
Alkuteoksen tiedot [Helsinki], Gaudeamus 2015. 200 s.. 978-952-495-356-6.
Asiasanat avioliitto elämänfilosofia lähimmäisenrakkaus parisuhde rakastuminen rakkaus filosofia rakkaus uskonnonfilosofia ystävyys