Tulella kypsennetty : miten keittotaito teki meistä ihmisiä
Tulella kypsennetty : miten keittotaito teki meistä ihmisiä
Maineikas kädellisten tutkija esittelee havainnollisesti teoriansa, jonka mukaan ihmislajin menestys evoluutiossa johtuu keittotaidostamme. Kypsennettyyn ruokaan siirtyminen muutti esi-isiemme ruumiita, aivoja, ajankäyttöä ja sosiaalisia suhteita.
Kirjan tiedot |
|
Tekijä | Wrangham, Richard. |
Lukija | Hänninen Antti |
Muut tekijät | Pietiläinen, Kimmo, suom, |
Julkaisukieli | fin |
Alkuteos | Catching fire : how cooking made us human |
Kesto | 10 h 57 min |
Julkaisutiedot | Helsinki Celia 2010 (Helsinki Celia 2010) |
Ulkoasu | äänikirja Daisy 2.02 (10 h 57 min) |
Alkuteoksen tiedot | Helsinki, Terra Cognita 2010. 223 s. 978-952-5697-35-3. |
Asiasanat | esihistoria evoluutio ravinto ruoanvalmistus tuli |