Siirry sisältöön Siirry kirjautumiseen Siirry sivukarttaan

Opettajuus muutoksessa

Opettajuus muutoksessa

Opettajan osaamisalue on tulossa entistä laajemmaksi ja ammattitaidon tieteellinen perusta yhä monimuotoisemmaksi. Opettajien ja myös aikuisopettajien piirissä kaivataan keskustelua edessä olevista haasteista ja vaatimuksista, mutta kenties sitäkin enemmän opettajuuden perusteista ja syvimmästä luonteesta. Koulutuskeskustelun ajankohtaisten kysymysten lisäksi on syytä toivoa keskustelua sivistyksestä, etiikasta ja arvoista. Kun kapeat ryhmäintressit vaikuttavat yhä voimakkaammin koulutuspolitiikassa, opettajiin itseensä kohdistuu toiveita tällaisen tulevaisuuteen suuntautuvan keskustelun puhujina. Aikuiskasvatuksen 43. vuosikirjassa opettajuutta tarkastellaan monista näkökulmista. Osa teksteistä pyrkii taustoittamaan opettajuuskeskustelua, osa suuntautuu arvokysymyksiin, osassa käydään läpi opettajien koulutuksen ja opetuksen kehittämisen ajankohtaisia kysymyksiä, osassa pohditaan opettajan työtä käytännössä kokemuksen ja tutkimuksen pohjalta.

Kirjaudu sisään

Kirjan tiedot

Lukija Niemelä Tuomo
Muut tekijät

Malinen, Anita, toim,

Sallila, Pekka, toim,

Julkaisukieli fin
Kesto 11 h 3 min
Julkaisutiedot Helsinki Celia 2007 (Helsinki Celia 2007)
Ulkoasu äänikirja Daisy 2.02 (11 h 3 min)
Sarja Aikuiskasvatuksen vuosikirja, 43
Huomautukset Kirjassa käsitellään opettajuuskeskustelua, arvokysymyksiä, opettajien koulutusta ja opetuksen kehittämisen ajankohtaisia kysymyksiä sekä opettajan työtä käytännössä. Oppikirja.
Koulutusaste Korkeakoulu
Alkuteoksen tiedot Helsinki, Kansanvalistusseura 2002. 330 s.. 951-96004-9-3.
Asiasanat aikuiskasvatus ammattietiikka ammattikuva opettajankoulutus opettajuus täydennyskoulutus vapaa sivistystyö verkko-opetus