Gå till innehåll Hoppa till inloggning Hoppa till sidkarta

Gladiaattori

Gladiaattori

Voiko edes Oxen selviytyä tästä?

”Oxen on palannut hurjempana kuin koskaan…” – fruthulstrup.dk.

Kihelmöivän realistisen Oxen-sarjan viides osa Gladiaattorikertoo yönmustasta julmuudesta ja siitä, miten vanhat synnit aina nousevat pintaan.

Niels Oxen on vihdoin hakenut apua sotakokemustensa jättämiin traumoihin. Hän on jopa ruvennut auttamaan kohtalotovereitaan, muita PTSD-oireista kärsiviä sotaveteraaneja. Tarkoitus on seuraavaksi lähteä veteraaniryhmän kanssa survival-retkelle erämaahan. Kun selviää että on liikkeellä tarkka-ampuja, joka ottaa maalikseen juuri sotaveteraaneja, eloonjäämistaistelusta tulee todellisuutta. Oxen joutuu vanhan ystävänsä Margrethe Franckin kanssa kohtaamaan pahuuden, joka ei tunne rajoja eikä piittaa ihmishengestä vähän vähää.

Tanskalainen Jens Henrik Jensen (s. 1963) teki kansainvälisen läpimurron ensimmäisellä Oxen-kirjallaan Hirtetyt koirat 2012. Oxen-sarjan kolmesta ensimmäisestä osasta on tekeillä tv-sarja. Jensen on naimisissa ja kahden lapsen isä. Häntä kiinnostavat kirjoittamisen lisäksi kalastus, jalkapallo ja elokuvat.

Logga in

Information om boken

Författare Jensen, Jens Henrik, kirjoittaja.
Inläsare Vauhkonen Panu
Andra aktörer

Skogster, Anna, kääntäjä,

Werner Söderström osakeyhtiö, kustantaja,

Språk fin
Originalverk Gladiator
Speltid 16 h 2 min
Tillgänglighetsinformation kuuloon perustuva, Vaatii kuunteluohjelman, Vaatii kuuntelulaitteen, Navigointi sisällysluettelon avulla
Utgivningsuppgifter Helsinki Celia 2024 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2024)
Fysisk beskrivning äänikirja Daisy 2.02 (16 h 2 min)
Serie Oxen, [5
Originalverk Helsinki, Werner Söderström Osakeyhtiö [2023]. 486 s. 978-951-0-49414-1.
Ämnesord dek Jyllanti jännityskirjallisuus katoaminen kaunokirjallisuus käännökset murha rikoskirjallisuus romaanit sarjamurhaajat sotaveteraanit Tanska tanskankielinen kirjallisuus teloitus tiedustelupalvelut traumatisoituminen