Kaffe : från böna till kopp
Kaffe : från böna till kopp
Kaffe är favoritdrycken för miljontals människor och en av världens mest populära produkter. Författarna skriver om odling, arbetsförhållanden för kaffearbetare i Latinamerika och om vilka följder modern odlingsteknik har för miljön. De gör också en resa i historien från kaffets upptäckt i Etiopien på 500-talet via kaffehuskulturen i Europa till dagens stora utbud av olika blandningar.
Information om boken |
|
Författare | Dicum, Gregory. |
Inläsare | Ödquist Carin |
Andra aktörer | Gradvall, Jan, Luttinger, Nina, Sjögren, Frederik, övers, |
Språk | swe |
Originalverk | The coffee book : anatomy of an industry from crop to the last drop |
Speltid | 8 h 43 min |
Utgivningsuppgifter | Enskede Talboks- och punktskriftsbiblioteket 2003. |
Fysisk beskrivning | talbok Daisy 2.02 (8 h 43 min) |
Originalverk | 91-7324-735-9. |
Ämnesord | dryckesvaruindustri kaffe njutningsmedel |