Skip to main content Skip to login Skip to sitemap

Sankarikoiria ja sotahevosia : suomalaisia tositarinoita eläimistä

Sankarikoiria ja sotahevosia : suomalaisia tositarinoita eläimistä

Aiemmin julkaisemattomiin arkistotarinoihin ja lemmikkitarinoita koskeviin kyselyihin perustuva kirja kertoo suomalaisten eläinten erikoisista teoista ja ominaisuuksista sekä eläinten suhteesta ihmiseen.Suuri osa kirjasta on omistettu koirille, kissoille, hevosille, lehmille ja muille kotieläimille, noille ihmisen ikiaikaisille kumppaneille. Niiden kiintymys isäntäväkeen, uskollisuus, uhrautuvaisuus, oppivaisuus ja viisaus, ovat antaneet aihetta lukemattomille koskettaville tarinoille. Kirjan vaikuttavaa antia ovat esimerkiksi sodassa olleiden ja sieltä palanneiden hevosten uskomattomat tarinat.Myös villieläimet ja linnut osaavat yllättää toimillaan. Niistäkin on kirjattu erilaisia tarinoita, joista parhaat on nyt koottu tähän kirjaan.Eero Ojanen on Parolassa asuva filosofi ja kirjailija, joka on julkaissut kymmeniä kirjoja, artikkeleita ja teossarjoja. Viimeaikaisissa kirjoissaan Suomen myyttiset linnut, Suuri suomalainen kummituskirja, Suomalaiset taruolennot ja Kalevalan taruolennot hän on paneutunut erityisesti suomalaiseen kansanperinteeseen.

Log in

Book info

Author Ojanen, Eero, kirjoittaja.
Reader Rauvala Tapio
Language fin
Duration 4 h 30 min
Publication info Helsinki Celia 2022 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2022)
Physical description äänikirja Daisy 2.02 (4 h 30 min)
Notifications Suuri osa julkaisun tarinoista on koottu ja muokattu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran perinnearkiston aineistosta.
Original publication info Helsinki, Minerva Kustannus Oy [2021]. 250 s. 978-952-375-340-2.
Keywords eläi eläimet eläinten käyttäytyminen hevonen ihminen-eläinsuhde kissa koira kotieläimet lehmät sankaruus sota-aika Suomi tarinat uskollisuus älykkyys