Uusin tutkimustieto suoliston ja aivojen yhteydestä.Suoliston, sen bakteerien ja aivojen yhteyden ymmärtäminen on ollut lääketieteen tutkimuksen läpimurtoja viime vuosina. Tutkija Soki Choi kertoo kiehtovalla ja luotettavalla tavalla uusimmista tutkimustuloksista suolisto-aivoakselin saralla sekä siitä, miten suolistobakteerit vaikuttavat niin aivoihin kuin psyykkiseen terveyteen.Choi tarjoaa toimiviksi todistettuja vinkkejä siihen, miten kuitupitoinen ruoka ja hyvät bakteerit voivat vahvistaa vastustuskykyä ja aivojen terveyttä. Tutkimustulokset viittaavat siihen, että ne voivat myös ehkäistä ja vähentää stressiä, ahdistusta ja masennusta ja kohentaa alzheimer- ja autismipotilaiden sekä kroonisesta kivusta kärsivien vointia. Terveellisemmän elämän alkuun pääsee vaikkapa kirjan resepteillä, joilla valmistat hyviä bakteereita pullollaan olevia korealaista hapankaalia kimchiä ja fermentoitua kombutsa-juomaa.Soki Choi on ruotsalainen yrittäjä ja tutkija, joka on toiminut niin Karoliinisessa instituutissa kuin Harvardissa. Hän on luennoinut paljon tulevaisuuden terveydestä ja terveydenhoidosta ja pitänyt aiheesta myös TED-puheen.
Suolistovallankumous : näin suolistobakteerit vahvistavat aivojasi
Suolistovallankumous : näin suolistobakteerit vahvistavat aivojasi
Book info |
|
Author | Choi, Soki, kirjoittaja. |
Reader | Söderholm Jan-Christian |
Contributors | Kokkonen, Kirsi, kääntäjä, |
Language | fin |
Original | Kimchi och kombucha |
Duration | 8 h 34 min |
Publication info | Helsinki Celia 2020 (Helsinki Näkövammaisten liitto 2020) |
Physical description | äänikirja Daisy 2.02 (8 h 34 min) |
Original publication info | [Helsinki], WSOY 2019. 978-951-0-44178-7. |
Keywords | aivot henkinen hyvinvointi immuunijärjestelmä kimchi kombucha kuidut mikrobit probiootit ravitsemus ruokaohjeet suolisto suolistomikrobisto terveys terveysvaikutukset |