Tieteeseen perustuva, humoristinen ravitsemuskirja, jossa käydään läpi kaikki oleellinen ravintofysiologista aina ruokamedianlukutaitoon saakka. Kirja pohjaa uusimpaan tieteeseen, mutta ei nosta mitään erityistä ruokavaliota jalustalle, vaan pyrkii tarkastelemaan ruokavalioita ja ruokailmiöitä useasta eri näkökulmasta. Vaikka kirja sisältääkin painavaa faktaa, on se helppolukuinen. Kirjan humoristinen kirjoitustyyli on räväkkä vastapaino kuiville tietokirjoille. Mikään ruokavalio ei ole täydellinen, vaan suurin osa totuuksista sopii saman pöydän ääreen rinnakkain, kunhan vain ymmärretään sijoittaa ne aikajanalle. Kirja on jaettu kappaleisiin kysymys-tyyppisesti. Jokaisessa kappaleessa esitellään varsinainen asia vähintään kahdesta eri näkökulmasta. Sen lisäksi kappaleet pitävät sisällään vinkkejä ja esimerkkejä elävästä elämästä.Kirja on tarkoitettu kaikille ravitsemuksesta kiinnostuneille, mutta se sopii kaikille aloittelijasta ammattilaisiin. Kirja on sekä absoluuttinen totuus ravinnosta, että ei lähellekään sitä.Timo Kettunen on tunnettu useista blogeista, Terveysmyrskyn FB-sivusta sekä humoristisesta, mutta räväkästä tyylistä käsitellä ja popularisoida terveyteen ja ravitsemukseen liittyviä asioita. Vaikka Kettunen on korkeasti koulutettu, niin hänen mielestään tiede ja grillijonofilosofia kello kolme aamuyöllä eivät oikein kohtaa - vaikka niiden ehdottomasti pitäisi!
Miksi syömisestä tuli niin hankalaa?
Miksi syömisestä tuli niin hankalaa?
Book info |
|
Author | Kettunen, Timo, kirjoittaja. |
Reader | Rajalin Juhani |
Language | fin |
Duration | 10 h 20 min |
Publication info | Oulu Fitra 2018 (Helsinki Silencio 2018) |
Physical description | äänikirja Daisy 2.02 (10 h 20 min) |
Notifications | Yhteistuotanto kustantajan kanssa. |
Original publication info | Lahti, Fitra 2017. 256 s. 978-952-7196-34-2. |
Keywords | informaatiolukutaito medialukutaito painonhallinta ravinto terveysvaikutukset ravintoaineet ravintofysiologia ravitsemus ruoka terveys ruoka-aineet ruokavaliot terveellisyys |