Skip to main content Skip to login Skip to sitemap

Kolme sadonkorjaajaa

Kolme sadonkorjaajaa

Esikoiskirjailija Hannu Talvio (s. 1949) on kansainvälisen kaupan parissa uran tehnyt ekonomi, joka on harrastanut ja harjoitellut luovaa kirjoittamista toistakymmentä vuotta. Romaanin aihe liittyy hänen omaan elämäänsä. Hannu oli yhdeksän vuoden ikäinen, kun hänen sisarensa murhattiin Nurmijärvellä. Vuonna 1959 neljätoistavuotias hiihtoretkellä ollut helsinkiläinen partiotyttö tapettiin kahden muun uhrin kanssa nurmijärveläisessä kylässä. Samassa kylässä oli kuusi vuosikymmentä aiemmin murhattu seitsemän ihmistä. Molempien joukkomurhien tekijänä oli renki. Kolme sadonkorjaajaa on yksityiskohtainen faktaa ja fiktiota yhdistävä romaani, jossa tyttärensä menettänyt Erik Tanttu alkaa tutkia näitä murhatapauksia ja niiden taustoja.Jälkimmäisessä tapauksessa oman lapsensa menettänyt Sylvi yrittää urhoollisesti peittää surunsa ja pitää monilapsista perhettä pystyssä. Unettomien öiden väsyttämänä hän seuraa sivusta, kun Erik, hänen miehensä, alkaa suunnitella kostoa. Sylvi pelkää pahinta.Rikoksen jälkeen poliisit selvittelevät tapahtunutta ja oikeuspsykiatrit tutkivat tekijöitä, mutta kukaan ei auta läheisensä menettäneitä. Auttaako aika, arjen työnteko tai muutto Munkkiniemestä uuteen kotiin?Pahuuden olemuksesta teorioita kehittelevä Erik kuulee aiemmasta joukkomurhasta. Hän tekee arkistojen kautta aikamatkan 1800-luvun loppuun. Erik löytää seitsemän ihmisen murhaa koskevaa autenttista aineistoa, josta selviää tapahtumien karmaisevia yksityiskohtia. Hän tapaa myös kyläläisen, joka menetti murhaajalle siskonsa 1899 ja veljensä 1959. Erik päättää kirjoittaa tietojen pohjalta kirjan.

Log in

Book info

Author Talvio, Hannu.
Reader Mäkynen Timo
Language fin
Duration 6 h 20 min
Publication info Helsinki Celia 2015 (Helsinki Silencio 2015)
Physical description äänikirja Daisy 2.02 (6 h 20 min)
Notifications Tositapahtumiin perustuva, faktaa ja fiktiota yhdistelevä romaani murhenäytelmistä nurmijärveläisessä kylässä. Vuonna 1959 kolme nuorta tyttöä surmataan hiihtoretkellä. Samassa kylässä murhattiin 1800-luvun lopulla seitsemän ihmistä. Tyttärensä menettänyt Erik Tanttu ryhtyy tutkimaan hirmutekojen taustoja ja suunnittelemaan kostoa.
Original publication info Espoo, Myllylahti 2015. 253 s.. 978-952-202-616-3.
Keywords aikatasot 1959-1960 1899 ajankuvaus esikoisteokset henkirikokset tutkimus historialliset romaanit joukkomurha kaupungit Helsinki maaseutu Nurmijärvi menetys perheenjäsenet murhaajat omaelämäkerrallisuus rengit rikoskirjallisuus todellisuuspohjaiset teokset