Kaffe : från böna till kopp
Kaffe : från böna till kopp
Kaffe är favoritdrycken för miljontals människor och en av världens mest populära produkter. Författarna skriver om odling, arbetsförhållanden för kaffearbetare i Latinamerika och om vilka följder modern odlingsteknik har för miljön. De gör också en resa i historien från kaffets upptäckt i Etiopien på 500-talet via kaffehuskulturen i Europa till dagens stora utbud av olika blandningar.
Book info |
|
Author | Dicum, Gregory. |
Reader | Ödquist Carin |
Contributors | Gradvall, Jan, Luttinger, Nina, Sjögren, Frederik, övers, |
Language | swe |
Original | The coffee book : anatomy of an industry from crop to the last drop |
Duration | 8 h 43 min |
Publication info | Enskede Talboks- och punktskriftsbiblioteket 2003. |
Physical description | talbok Daisy 2.02 (8 h 43 min) |
Original publication info | 91-7324-735-9. |
Keywords | dryckesvaruindustri kaffe njutningsmedel |